Zonnepark op een eiland in de Hoogeveense vaart

Steeds meer organisaties maken gebruik van duurzame energie om zelf te voorzien in hun eigen energie behoefte. In Rogat hebben we in nauwe samenwerking met een projectontwikkelaar gezorgd voor de plaatsing van 702 zonnepanelen op een eiland in de Hoogeveense vaart. 

Een sluizencomplex vraagt doorgaans om veel energie. Op het moment dat de energieprijzen omhoogschieten, kan snel schakelen direct een grote kostenbesparing opleveren. De grondopstellingen voor zonnepanelen van FIRST BASE zijn hiervoor uitermate geschikt. FIRST BASE ontwerpt, produceert, levert en installeert Solar draagconstructies in combinatie met schroefpalen waardoor, zonnepanelen snel, stevig en met minimale schade aan flora en fauna, te installeren zijn. 

Eiland

Ondanks de matige bereikbaarheid van het eiland, kon het project vlot gestart worden door gebruik te maken van onze compacte hydraulische indraaimachines. De toegang via de brug naar het eiland vormden dan ook geen enkel probleem. Onze flexibele FIRST BASE Solar draagconstructies zijn inzetbaar voor de meest uitdagende projectlocaties.

Inmeten, uitzetten, indraaien

Elk project start met het uitvoeren van metingen. Dat wil zeggen dat we starten met het inmeten van het veld en eventuele obstakels, gevolgd door het vaststellen van maaiveldhoogte verschillen. Dan doen wij door gebruik te maken van digitaal GPS-meetapparatuur. In de voorbereidingsfase is het palenplan digitaal uitgewerkt, waarna wij op de betreffende projectlocatie, op basis van de inmetingen, het palenplan op coördinaten positioneren.

Direct daarna starten wij met het uitzetwerk, waarna de schroeffundamenten met een compacte machine op hoogte ingedraaid worden. Dit proces gaat snel en nauwkeurig. Nadat alle 264 FIRST BASE schroeffundamenten zijn ingedraaid, vervolgen wij onze werkzaamheden met het opbouwen van de draagconstructie.

Zinvol werk

Bijzondere aandacht gaat uit naar onze samenwerking met PuurZorg. PuurZorg biedt mensen met een sociale beperking kansen op de arbeidsmarkt. Zo heeft PuurZorg bij dit project meegeholpen in de voorbereidende werkzaamheden, waaronder het insteken van  boutjes door ringetjes t.b.v. paneelklembevestigingen. Tevens zijn diverse eenvoudige en repeterende werkzaamheden op locatie uitgevoerd. 

Door onder andere deze nauwkeurige voorbereiding, opgevolgd door een voorman van FIRST BASE en een ploegleider van PuurZorg, kon het project binnen vijf dagen gerealiseerd worden. 

Facts

  • 1 eiland
  • 702 zonnepanelen
  • 264 schroeffundamenten
  • 5 dagen 
Zonnepark op FIRST BASE schroeffundamenten
Zonnepark constructie op FIRST BASE schroeffundamenten
Zonnepark opbouw met machine op FIRST BASE schroeffundamenten
Zonnepark op FIRST BASE schroeffundamenten