Vakantiepark

Een solide fundament realiseren met innovatieve techniek. Dat is waar wij ons dagelijks mee bezighouden. We zijn gespecialiseerd in het projectmatig werken met schroeffundamenten en zijn juist daarom zo trots op dit vakantiepark project. 

Vorig jaar ontvingen we van Roompot Vakantieparken een nieuwe aanvraag voor de realisatie van de fundering voor een nieuw vakantiepark in Zeeland. Na een eerdere succesvolle samenwerking kregen we de vraag om te helpen bij een volgend project. De realisatie van een nieuw park van in totaal 13.000 m2, met een variatie in specificaties van in totaal 87 woningen. Een mooie uitdaging!

Onderscheidend

Naast onze innovatieve techniek is ons hoge voorraadniveau onderscheidend in de markt. In de uitvraag van dit project hebben we aangegeven binnen drie weken na definitieve gunning te kunnen starten. Samen met de klant zijn we aan de slag gegaan met de berekeningen voor het juiste type schroeffundament, toegepast voor alle woningvarianten.

Een goede voorbereiding

Tijdens de voorbereiding hebben we in drie fases paalbelastingproeven op locatie uitgevoerd. Daarbij worden verticale krachten tegen verplaatsingen digitaal geregistreerd in een PLC. Dit vertaalt zich in een uitwerking met last-zakkingsdiagrammen. Zo maken we exact inzichtelijk hoe een schroeffundament zich zal gedragen op de betreffende locatie onder invloed van de voorkomende paalbelastingen. Tijdens installatie van de proefpalen meten we ook de indraai-torsies. Deze dienen als referentiewaarden en worden afgespiegeld aan de indraaimomenten gedurende de montage van de schroeffundamenten.

Prettige samenwerking

Ook hebben we in de planning rekening gehouden met externe factoren, zoals weersomstandigheden die vertragingen en/of matige berijdbaarheid van het terrein gedurende het project kunnen veroorzaken. Uiteindelijk hebben we het project binnen de planning en naar volledige tevredenheid van onze klant opgeleverd. Wij kijken terug op een prettige samenwerking, mede dankzij de goede voorbereiding en de korte communicatielijnen tijdens de uitvoering.

Feiten

  • 11.700m1 stalen buispalen verwerkt over 13.000 m2.
  • 87 woningen, met een grote diversiteit aan specificaties en berekeningen.
  • Binnen 3 weken gestart na definitieve gunning.
  • Uitvoering met één vaste ploeg en één aanspreekpunt.
  • Uitdagende planning: dagelijks moest meer dan 250 m1 stalen buis geïnstalleerd worden.
Vakantiehuis op FIRST BASE grondschroeven
Close-up vakantiehuis op FIRST BASE grondschroeven
Opstelling vakantiehuis op FIRST BASE grondschroeven
Eindresultaat vakantiepark op FIRST BASE grondschroeven