De basis voor een dak van energie

Een klant introduceerde een carport van zonnepanelen waarbij auto’s droog staan onder een afdak en tegelijkertijd worden opgeladen door zelf opgewekte energie. De veilige en solide basis voor deze constructie is door ons verzorgd.

Steeds meer auto’s en fietsen zijn elektrisch. Innovatieve oplaad oplossingen worden daardoor steeds belangrijker. Deze solar carport in Amersfoort is daar een perfect voorbeeld van. Auto’s van de bewoners staan veilig en worden gratis opgeladen. FIRST BASE maakte een nauwkeurige berekening van de draagkracht en leverde hiervoor de juiste schroeffundamenten. Hierdoor kan de constructie snel en eenvoudig opgebouwd worden en kunnen vervolgens de zonnepanelen direct worden geplaatst

Draagkracht

Bij deze carport worden de zonnepanelen niet op het afdak geplaatst, maar vormen ze zelf het dak. Aan de hand van de sondeergegevens en het gewicht van de constructie en zonnepanelen, bepalen wij de draagkracht en daarmee de diameter van de schroeffundering die nodig is om ervoor te zorgen dat deze carport constructie voldoende stabiliteit zal bieden.

Toepassingen

Carports van zonnepanelen worden steeds vaker gebouwd bij organisaties met grote parkeerplaatsen, waardoor het voor werkgevers eenvoudiger wordt te investeren in elektrische auto’s. Daarnaast zijn carports van zonnepanelen ook steeds vaker te vinden in retailgebieden als een service aan het winkelend publiek. Ze dienen niet alleen voor het opladen van elektrische auto’s, maar ook als bescherming boven fietsenstallingen, gezien de groeiende populariteit van elektrische fietsen.

Feiten

  • Nauwkeurige berekening draagkracht
  • Hoogwaardige schroeffundering voor een solide basis
  • Dubbele functionaliteit: bescherming en energieopwekking
  • Efficiënte installatietijd
FIRST BASE Zonnecarport op schroefpalen
FIRST BASE Zonnecarport schroefpalen
FIRST BASE Zonnecarport schroefpalen