Kunnen schroeffundamenten ook in slappe grond worden gebruikt?

Schroeffundamenten zijn geschikt voor elk type grond. Afhankelijk van de grondslag/bodemcondities zullen wij adviseren kortere of langere schroeffundamenten toe te passen. Een toepassing in gedachten? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via de Fundamentwijzer.

Hoe lang moeten mijn schroeffundamenten zijn? Tot welke diepte moeten mijn schroeffundamenten gedraaid worden?

Om de lengte van een schroeffundament te bepalen gebruiken wij sonderingsrapporten en / of grondonderzoeken. De ligging van de vaste zandlaag bepaalt de lengte van het fundament.

Ik heb geen sonderingsrapport, wat nu?

Heb je voor de bouw van jouw toepassing een vergunning nodig? Dan is een sonderingsrapport altijd nodig. Je kunt dit controleren op de website van de Rijksoverheid. Een sonderingsrapport van de montagelocatie geeft altijd het meest nauwkeurige beeld. Bouw je niet vergunning plichtig? Dan vragen wij middels een online database lokale sonderingen op, nabij de projectlocatie.

Hoeveel schroeffundamenten heb ik nodig?

Het aantal schroeffundamenten hangt af van het aantal staanders, pilaren of steunpunten van je toepassing. Ook mag de overspanning van bepaalde balken en liggers niet te groot worden om scheuren en breken te voorkomen. Wij kunnen op basis van eigen ervaringen en inzichten adviseren in het aantal noodzakelijke steunpunten. Zijn er verdere vragen over het aantal steunpunten? Neem dan contact op met de hoofdconstructeur van je toepassing.

Monteren jullie in heel Nederland?

Wij zijn gevestigd in Uden (NB) en monteren in Nederland maar ook in bijvoorbeeld België en Duitsland.

Kan ik schroeffundamenten zelf plaatsen?

De DO-IT-YOURSELF serie is tot circa 1,5 meter diepte eenvoudig zelf te plaatsen. Dit wordt gedaan met een handmatige indraaisleutel. Voor de zwaardere toepassingen, of toepassingen op zwakkere bodemsoorten raden wij altijd de PRO-Series aan. Ook deze zijn (door professionals) zelf te plaatsen mits je hiervoor de juiste elektrische indraaimachines en adapters bezit. De D-I-Y serie schroeffundamenten is te verkrijgen bij verschillende bouwmarkten in Nederland. Voor montage met onze PRO-Series kunt je een vrijblijvende offerte opvragen middels de Fundamentwijzer.

Ik ben een professional en wil zelf schroeven gaan plaatsen, kan dat?

Wij hebben meerdere elektrische machines voorradig waarmee schroeffundamenten zijn in te draaien. Mocht je zelf met regelmaat funderingen willen installeren is de aanschaf van een elektrische machine zeker interessant. Neem direct contact met ons op over de mogelijkheden.

Is dat nodig, een KLIC-melding?

Wij zijn zogeheten ‘grondroerders’ en daarmee wettelijk verplicht een KLIC-melding aan te vragen alvorens schroeffundamenten plaatsen. De KLIC-melding zit standaard in de offerteprijs inbegrepen.

Ik heb alleen de afmetingen van mijn toepassing. Kunnen jullie toch een prijs afgeven?

Helaas niet! Voor het opmaken van een indicatie of vrijblijvende offerte hebben wij minimaal de lasten per schroeffundament, een sonderingsrapport (of adresgegevens) en het benodigd aantal schroeffundamenten nodig. Komt je er niet uit? Neem dan even contact met ons op.

Hoe lang duurt het om een schroeffundament te plaatsen?

In ideale omstandigheden kunnen wij tot wel 20 meter schroeffundament per uur indraaien!

Hoe snel kunnen jullie een montage inplannen?

Doorgaans kan binnen 3 weken een montage ingepland worden. Na ontvangst van de opdrachtbevestiging nemen wij contact met je op over de definitieve montagedatum.

Bouwen jullie ook zonneparken?

Jazeker! Wij bieden een totaaloplossing van fundering tot constructie en plaatsing van de panelen.